C-Amsterdam doet opnieuw poging tot samenwerking met POA

PERSBERICHT | C-AMSTERDAM

Na eerdere pogingen van C-Amsterdam om tot een samenwerking te komen met POA/AT5 gaat C-Amsterdam opnieuw aan tafel met de huidige concessiehouder. Dit keer met twee door wethouder Meliani aangewezen procesbegeleiders en een heldere opdracht: te komen tot een gezamenlijk plan voor een toekomstbestendige publieke omroep voor Amsterdam op tv, radio en online.

C-Amsterdam gaat wederom met optimisme en vertrouwen de gesprekken aan, om tot een vruchtbare samenwerking te komen om alle Amsterdammers een bruisende, relevante en journalistieke omroep te geven. C-Amsterdam ziet er naar uit om, zoals de Amsterdamse Kunstraad en de onafhankelijke adviescommissie onder leiding van mevrouw Marry De Gaay Fortman omschreven hebben, haar sprankelende journalistieke en innovatieve plannen te gaan waarmaken en samen met POA als waakhond van de democratie van Amsterdam te gaan functioneren.

Het team van C-Amsterdam blijft zich gestaag uitbreiden. C-Amsterdam is zeer verheugd dat Samira Bouchibti en Glenn Codfried zijn toegetreden tot het comité van aanbeveling. C-Amsterdam is trots op het feit dat Samira Bouchibti het team versterkt. Bouchibti is journalist en programmamaker met een rijke staat van dienst en heeft onder meer als duo-raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam gezeten. Haar ervaring als journalist en haar expertise op het vlak van sociaal maatschappelijke vraagstukken zet zij in ten gunste van het realiseren van de ambities van C- Amsterdam. Bouchibti : “Daar waar de discussie bloeit, worden de oplossingen gevonden.”

Met Glenn Codfried, presentator van mArt Radio, is de samenwerking gericht op het verwezenlijken van de radio ambities van de nieuwe omroep. mArt Radio bestaat inmiddels 35 jaar en is het best beluisterde radiostation in Amsterdam Zuid Oost. Na jarenlang als vrijwilliger zich te hebben ingezet wil Codfried zijn horizon verbreden en zal hij met zijn kennis van het Amsterdamse radiolandschap C-Amsterdam helpen haar radiobeleid vorm te geven en te verwezenlijken.

Mildred Roethof: “Met Glenn Codfried in ons comité van aanbeveling zetten wij een volgende stap in het uitwerken van onze plannen rond radio. We zoeken de samenwerking met zoveel mogelijk makers in Amsterdam. Dat past ook bij de netwerkorganisatie die wij zijn waarbij professionals, content, de programma’s en onderwerpen uit ons netwerk komen. Onze gewaardeerde samenwerkingspartners – zoals De Balie, Het Bijlmer Parktheater, Studio West en Productiehuis De Familie – zijn nu al zeer actief betrokken bij het concretiseren van de ambities van C-Amsterdam als hoofdstedelijke omroep.”

Noot voor de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met C-Amsterdam tel: 020 7189184 of contact@c-amsterdam.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *