PBO/Mediaraad

Voor C-AMSTERDAM is diversiteit een gegeven, een uitgangspunt, iets wat voortdurend aandacht verdient en krijgt. Diversiteit zit in ons DNA. Voor ons is diversiteit geslaagd wanneer mensen er niet meer over spreken omdat het zo vanzelfsprekend is geworden dat organisaties in alle lagen een afspiegeling van de samenleving vormen. Wanneer mensen elkaar als vanzelfsprekend ontmoeten, kennen en waarderen. Met deze ambitie en blik hebben wij ons PBO samengesteld. Wij hebben er expliciet voor gekozen om geen thema diversiteit en etniciteit in ons PBO op te nemen. Dat zou immers lijnrecht staan tegenover alles waar wij voor staan en in geloven. We hebben voor de verschillende inhoudelijke aandachtspunten bevlogen professionals uitgenodigd om ons te ondersteunen bij de realisatie van onze ambities.

Het PBO/Mediaraad van C-AMSTERDAM heeft zich ten doel gesteld,
de zender/platform te monitoren op de volgende thema’s:

• Ondernemerschap, innovatie en arbeidsmarkt
• Cultuur en kunst
• Zorg en welzijn
• Jongeren en onderwijs
• Duurzaamheid en circulaire economie
• Sociale innovatie en emancipatie
• Sport en gezondheid
• Religie en spiritualiteit

Anna Timmerman
Sociale innovatie en emancipatie

Directeur en founder Fini Bono

De Amsterdamse omroep zou een spiegel en een raam moeten zijn voor alle Amsterdammers. Een spiegel waarin Amsterdammers zichzelf kunnen herkennen, waar ze mensen ‘zoals ik’ zien in verschillende rollen. En een raam op de stad, een raam waardoor ze andere Amsterdammers kunnen ontmoeten en nieuwe mogelijkheden kunnen zien voor zichzelf. C-Amsterdam kan een mediabedrijf zijn waarin rollen niet bevestigd worden, maar juist ter discussie staan. Waarin Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen op basis van gelijkwaardigheid en kunnen leren van elkaars verhalen. C-Amsterdam is voor mij een voorbeeld van een bedrijf dat veelkleurig kan zijn en ruimte kan geven aan verschillende perspectieven. Laten we kijken wat voor verhalen dat op gaat leveren en welke ontmoetingen we kunnen faciliteren. Want in Amsterdam zijn er nog veel bubbels en hokjes. C-Amsterdam kan helpen die te doorbreken.

Website AnnaLinkedIn Anna
René Simon Dotsch
Religie en spiritualiteit

Voormalig voorzitter Commissie Dialoog Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam

Verandering van negatieve beeldvorming en angsten over en weer zou ons doel moeten zijn. We moeten zichtbaarder worden met elkaar en positieve krachten versterken en zaken die schuren aan de orde stellen. Negatieve beeldvorming over en weer wil ik transformeren richting wederzijds respect. Door openheid, door de zaken niet op slot te doen, kan gedrag bij mensen veranderen. Zodra we meer over elkaar te weten komen, kunnen we wederzijds onze gedachten over elkaar bijstellen, langzaam aan en beetje bij beetje. Mijn doel is vooroordelen en stereotyperingen te verminderen, of in ieder geval richting te geven. Wij moeten gezamenlijk verantwoordelijkheid durven nemen en gezamenlijk helpen de negativiteit naar elkaar toe te bestrijden in de stad. Alle Amsterdammers door één deur. Respectvol! C-Amsterdam!

Linkedln van Rene
Dionne Abdoelhafiezkhan
Sociale innovatie en emancipatie

Co-founder/partner bij Izi Solutions

Als IZI Solutions vinden wij dat diversiteit en inclusie integraal een onderdeel moeten zijn van een omroep. Een lokale omroep dat recht doet aan de superdiverse Amsterdamse realiteit en toekomst. En een omroep die niet alleen inspiratie haalt uit de wereldwijde wortels maar ook geworteld is binnen die verschillende gemeenschappen. Wij hebben het vertrouwen dat C-Amsterdam dezelfde ambitie en visie met ons deelt. Vandaar dat we de handen ineen hebben geslagen als strategische samenwerkingspartners.

Website Dionne
Boudewijn Mos
Duurzaamheid en circulaire economie

CCO en co-founder EcoChain Technologies

Een duurzame, inclusieve samenleving begint in je eigen huis en in jouw eigen straat. Een mediaplatform als C-Amsterdam speelt een cruciale rol om duurzaamheid lokaal, tastbaar en concreet, bij de mensen te brengen.

Website BoudewijnLinkedIn Boudewijn
Aytun Aydin
Jongeren en onderwijs
Directeur Elance Academy
Website AytunLinkedIn Aytun
Maarten Elenbaas
Sport en gezondheid
Hoofdtrainer jeugd, LTC Festina A’dam
LinkedIn Maarten
Jens van Tricht
Sociale innovatie en emancipatie
Directeur en founder Emancipator
Website Jens
Leila Badaou
Zorg en welzijn

Projectleider Het Moedernetwerk

Mijn drive is om bewoners van Amsterdam meer betrokken en zorgzaam te laten zijn voor en naar elkaar.

LinkedIn van Leila
Peggy Brandon
Voorzitter
Directeur Mocca
Website Peggy
Otmar Watson
Cultuur en kunst
Directeur Stichting Untold
Website Otmar
Ricardo van Loenen
Ondernemerschap, innovatie en arbeidsmarkt

CEO & co-founder B.Building Business

Amsterdam is een stad met oneindige potentie. Een (media)platform waarbij de initiatieven van Amsterdammers meer zichtbaarheid krijgen, is een verrijking van dit proces. Diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid zijn de norm, geen uitzondering. Hoe meer we dit met elkaar delen, hoe meer we elkaar inspireren. Laten we vieren wat er goed gaat, om meer mensen mee te krijgen en trots te maken.

LinkedIn Ricardo
Urwin Vyent
Ouderen
Directeur NiNSee
Website Urwin
Zoë Papaikonomou
Jongeren en onderwijs

Onderzoeksjournalist & mediadocent

Amsterdam is warm, direct, kleurrijk, arm, rijk, religieus, nieuw, oud. Amsterdam is superdivers in al haar wijken, inwoners, huizen en straten. Ons Amsterdam verdient een publieke omroep die tot al die lagen weet door te dringen en net zo divers is als haar omgeving.

LinkedIn Zoe